Skip to main content

The Bright Side


Always look at the bright side of life - Monty Phyton

This song has been sung during the Olympics closing ceremony last year; and this has been my cheer up song ever since.

Thus, referring to my earlier blog about how I was not happy with the way we got married, well, I tried to look back and to see the bright side of that circumstance.
So if I could share a few things, which might be helpful to you, who are in the middle of preparing a wedding, here they are:
1. Wedding dress
I was really happy with my wedding dress. I love the designer, Fifi Firianty, which was very helpful and very professional, and of course her work is stunning. From the first time I met her, I knew there was a click. So, if you look for a designer, who has a European style, please do consider her. 
But just some tips, make sure you ask to have you dress fitted one day before the wedding. I had it measure 3 days before the wedding, but in the last 3 days, I ate almost nothing. So this dress was a little bit loose in the end. 

2. Make up
This is another pleasant surprise. It was very hard to find the right makeup artist. I think it was like finding a husband last minute before a wedding ceremony. Seriously, it had to be a person that you are comfortable with (not too chatty, not too “girly”, not too quiet either), but most importantly, the makeup has to fit with your face, with your dress, with your personality.
I am more into a simple make up, and I tell you, it was like finding a needle among a stack of hay. Almost all makeup artists in Surabaya area like to really put their mark on your face, meaning over the top makeup. 

But Jippy, a not so well-known in a wedding business, but a friend recommended him. I did a makeup trial, I was happy with the result. But still, a trial is a trial, not the real thing. On the wedding day, I was still crossing my fingers, hoping for the best. And it was indeed amazing work of his!

3. Invitation and souvenirs
Stefy and I are so happy with the outcome of Queenie, however we had a period when we were stressed out that both the invitation and souvenirs were not finished on time. But well, in the end, nothing to be worried about, the result was really nice. 

4. Got to meet a lot of (old) friends
This was the most exciting part! I invited many friends – I know I didn't invite some of you, i truly am sorry, but please don’t blame us, blame our parents for having so many friends, families and colleagues to invite – and it was a chance to meet them.
If I could have done 1 thing differently, I would not listen to our event organizer, who told us to wait for 1 hour to enter the room. I would storm in and greet and chat with all friends and other guests. We came in quite late, but it was advised by the event organizer. Thus, we had to rush to shake hands and greet our guests. I dislike this part!

5. Wedding car
This is our wedding car :P

Nothing to add about why we were so happy!

6. Husband
Well, the man I was marrying, was most importantly the highlight of the day. No explanation needed. 

7. Money
Last but certainly not least, and no one would not deny it -  yes, we loved counting the money we got! Haha. 

So, from the bottom of my heart, I would advise you all, if you don’t like to, don’t throw a big wedding party. This party will happen just in a blink of an eye, and before you notice it’s all gone and done. Organize something that is close to your heart, more personal.

If you must throw a big party, like us, try to think of moments that you would like best in your wedding. Pick some moments, such as a wedding vow, wedding kiss, the wedding entrance, etc. that would be special, at least for you and your spouse. And try to do the other things without being grumpy – like I was – and try to enjoy the day. 

Comments

elvin priyadi said…
Husband came in fifth only? xD
Oma Nia said…
:P haha, you noticed. i too asked myself after writing this :p

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

New Chapter: Different Focus

Tahun 2017 adalah sebuah halaman baru dari perjalanan hidup saya. Saya menikah di tahun 2012, memiliki anak pertama di tahun 2014. Bukan, saya tidak sedang mengumumkan hadirnya anak ke-2 (apalagi suami kedua 😜) seperti yang dipikirkan banyak orang. Saya ingin menceritakan keputusan besar yang saya ambil akhir tahun lalu.
Tahun lalu, tepatnya di bulan Desember, saya memutuskan untuk resign dari jabatan saya sebagai Head of Marketing di sebuah perusahaan retail terkemuka di Indonesia dan mengalihkan fokus saya untuk lebih menjadi seorang Mama untuk anak saya. Keputusan ini memang cukup mengejutkan, bahkan bagi saya sendiri, tetapi langkah ini adalah suatu keputusan yang sudah lama harusnya saya ambil.
Saya adalah seorang wanita karir, heart and soul. Bekerja adalah bagian hidup saya yang sudah ditanamkan dari muda. Waktu saya masih duduk di sekolah dasar, di saat liburan sekolah, dimana banyak teman yang berlibur, saya sering 'berlibur' di perpustakaan atau kantor di tempat Mama …