Skip to main content

What would you do if you could live another life

What would you do if you could live another life just for one day?

This line is quoted from "Last Chance Harvey". I have watched this film twice and still feel so touched everytime I watch it. Kate Walker, the main character in this film, uttered this question to Harvey Shine. In this story, both of them lived a life that is not very happy-chappy. Kate lived in a pathetic, boring life; Harvey in a screwed one. When Kate asked this question, both of them seem to ponder: what if I could live a different life, just for one day, just to try out.

This question makes me ponder, too: what would I do if I was given a chance to live any kind of life I want, just for one day? Where would I be? What would I do? Who would I be?

Lately I have been thinking about the life I am living right now. Everything is so well-planned. I graduated from high school, went abroad to study, came back home to work, went abroad again to do my master, working in a reasonably good organisation, and going home soon to work and get married to the man I have been dating for 9 years (and live happily ever after). Who doesn't want a life so well-planned and beautiful like mine? I am sure more than half of my readers want to be in my stead.

But why do I sometimes feel that I want to exchange my life with something else - something more adventurous, something that involves total freedom?


I have to recall what my classmate's boyfriend once told me. He shared that when he graduated from the university, he went on travelling - no planning, no goal, just travelling. He happened to arrive in Mexico. At the airport, he stood and thought: should I go to the right or left. He went to the left - and his life started off from there! Now, he, and his girlfriend are in Holland. I wouldn't even dare to ask how come he ended up in Holland (swim? :P).

Don't you think that is marvellous! So adventurous and daring! I envy him. I envy people with so much guts, who dare to do and be the unexpected.

Yes, that's it! My life is so expected.

So, what would I do if I could live another life just for one day, just to try out? I would like to live the unexpected life. Go to Exeter to have high tea for breakfast, go to Madagascar, have lunch in Rio, go surfing in Hawaii, go diving in Raja Ampat (Papua), sipping margaritha in Mexico, have dinner in Italy, and going out to the best club in Manhattan. Take me anywhere! I want to meet anyone!

Ega said it is maybe why I often fall for musician or artist, because they possess this free soul that I do not have.

I hope when I am going home for good this September, an adventurous, unexpected experience will kick in and turn my life upside down.

Comments

elvin.priyadi said…
you don't hope for the unexpected. You strive and struggle and be brave.

don't you think?
Oma Nia said…
When the unexpected things happen, you strive, struggle and be brave. But what if all that come to you is so expected?
elvin.priyadi said…
don't take the right turn, when you're supposed to take right. don't take the left turn, when you supposed to.

don't get married, when you're supposed to :p

do you have enough courage to got lost?
the mouse said…
i want to add.. try changing ur level of expectation :P
Oma Nia said…
@elvin: heheheh kalo itu silly :P hm,... to expect to get lost? emoh! wekekke

@ulma: indeed, ulm. i guess sometimes the grass is always greener on the other side - until you cross over :P
elvin.priyadi said…
silly, huh? :)

don't worry too much and just be happy with your life, then.

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

New Chapter: Different Focus

Tahun 2017 adalah sebuah halaman baru dari perjalanan hidup saya. Saya menikah di tahun 2012, memiliki anak pertama di tahun 2014. Bukan, saya tidak sedang mengumumkan hadirnya anak ke-2 (apalagi suami kedua 😜) seperti yang dipikirkan banyak orang. Saya ingin menceritakan keputusan besar yang saya ambil akhir tahun lalu.
Tahun lalu, tepatnya di bulan Desember, saya memutuskan untuk resign dari jabatan saya sebagai Head of Marketing di sebuah perusahaan retail terkemuka di Indonesia dan mengalihkan fokus saya untuk lebih menjadi seorang Mama untuk anak saya. Keputusan ini memang cukup mengejutkan, bahkan bagi saya sendiri, tetapi langkah ini adalah suatu keputusan yang sudah lama harusnya saya ambil.
Saya adalah seorang wanita karir, heart and soul. Bekerja adalah bagian hidup saya yang sudah ditanamkan dari muda. Waktu saya masih duduk di sekolah dasar, di saat liburan sekolah, dimana banyak teman yang berlibur, saya sering 'berlibur' di perpustakaan atau kantor di tempat Mama …