Skip to main content

Friends or Nothing at All? - Part 2

And how is it now?

My recent friction with my so-called best friend
has made me realize that sometimes, we think that we are so close to someone yet the feeling is actually not mutual. As I often move around from one place to another, people that become close to me overtime will automatically receive a ‘Friend’ badge from me. But, the fact is that they are merely acquaintance; we just become close to me overtime – because of the situation and condition: thus, this is what I actually am for him.

One thing I learned from this experience is that mutuality. He apparently doesn’t invest as much effort as I do to the friendship.

So what should we do? What should I do in the future? I learn that if I want to really invest and build a new friendship, I need to ask these questions: Does this person invest as much effort as I do to the relationship? Will this person give as much time as I will to the relationship? And will this person accept you for better and for worse as much as I will? If they don’t, does it mean that when we can forget this person, hate and not befriend with this person anymore? No.

We can still be an acquaintance or just friends. We can go out together if we feel like it. We can plan to have a cooking night if we think it would be fun. But, if one of the parties decides not to hang out together anymore, none of the parties should feel guilty or feel sorry. We just move on and find another acquaintances or hang out friends to hang out with.

Another lesson learned is that best friends and family can make mistake. They might have done us wrong, have made us upset, but who doesn’t make mistake? We need to think through and see that they really didn’t mean to hurt us. They just made a mistake that might have hurt us. If you think they are truly your best friends or family, you must forgive and forget. Otherwise, yeah, you might end up just like me, losing a little family that you used to have.

It is pathetic really that because of one situation, you finally realized that someone that you thought was your best friend was actually no more than acquaintance, and the ones that you thought no longer meant anything in your life are still your very best friends and family after all.

Shoot!

I will end this post by sharing my final pyramid of friendship and a promise that I will try to reunite my ‘family’ members, trying to mend the broken relationship. I hope this time they’d see that I put as much effort as they have done.



The higher the pyramid, the smaller the shape is, which means the more difficult it is to keep and maintain it. Don’t lose it!


Read Previous Post: Friends or Nothing at All? - Part 1

Comments

a.k.a. Nez said…
ooooooh, good point to put also "family" in the pyramid. Masukan bagus nih buat "pyramid"-ku hehe :D Def. we should put "family" on top, over everything else. Sometimes we are too busy hanging out with friends... we could have forgotten that family matters... the most.

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

New Chapter: Different Focus

Tahun 2017 adalah sebuah halaman baru dari perjalanan hidup saya. Saya menikah di tahun 2012, memiliki anak pertama di tahun 2014. Bukan, saya tidak sedang mengumumkan hadirnya anak ke-2 (apalagi suami kedua 😜) seperti yang dipikirkan banyak orang. Saya ingin menceritakan keputusan besar yang saya ambil akhir tahun lalu.
Tahun lalu, tepatnya di bulan Desember, saya memutuskan untuk resign dari jabatan saya sebagai Head of Marketing di sebuah perusahaan retail terkemuka di Indonesia dan mengalihkan fokus saya untuk lebih menjadi seorang Mama untuk anak saya. Keputusan ini memang cukup mengejutkan, bahkan bagi saya sendiri, tetapi langkah ini adalah suatu keputusan yang sudah lama harusnya saya ambil.
Saya adalah seorang wanita karir, heart and soul. Bekerja adalah bagian hidup saya yang sudah ditanamkan dari muda. Waktu saya masih duduk di sekolah dasar, di saat liburan sekolah, dimana banyak teman yang berlibur, saya sering 'berlibur' di perpustakaan atau kantor di tempat Mama …