Skip to main content

Indonesia, married, new house, and more

Well, when was the last time I wrote something in my blog.

*see the blog post below and be amazed!*

One and only excuse would be because I just went through such a hectic period of my life. Okay, let me went through it quickly and hope you enjoy the ride.

September 2012
I left Holland, the country that has given me so much love and experience and moved back to Indonesia, the country to which I belong. It was quite an easy transition. I'd always longed to go back to my home town. Living in with my parents again was not that difficult (having been living myself for 9 years, I was expecting drama !), I reckon it's because I didn't really see them that often, due to my busy schedule. 

October 2012
Whilst I was extremely busy and feeling dramatic preparing our wedding, I was blessed (or may be not so blessed) with a new job. The job was offered when I was still in Holland. My manager shared my homecoming to his fellow managers in Asia. It appeared that one Marketing Communication staff was going on maternity leave and needed a replacement. So, here I was, being Asian and having the knowledge about the company and department, a perfect fit for the vacancy. 

The arrangement was even more a blessing. I was allowed to work from home and stay connected to the rest of Asia Pacific merely through internet (God bless the internet inventors!) So, since then, I have been working from home. It was such a beneficial arrangement, because I could combine work and wedding organizing.

November 2012
Was probably the most stressful month of 2012. Invitations had to be ready, other little things have to be finalized, yet I also had some work deadlines to meet. Oh, I almost forgot to mention about the new house, which was at this time still in the finalizing process (like 20-30% to go). So wedding, new house, and new job were the perfect combination to have nervous breakdown. A little secret from me, I already thought to cancel the whole wedding once, or maybe twice. 

December 2012
Well, we passed the darkest month, and Stefy and I got married! To be quite frankly, it wasn't the dream wedding I've always wanted, but what the hell, I married the man I've always wanted. We moved into our new home 1 week after the wedding (and in this 1 week, we stayed in a hotel close to the new home). We didn't have honeymoon, in fact we both went back to work 2 days after the wedding (Stefy had to work the evening after the wedding party :( ). We had our first Christmas as husband and wife. 

January 2013
New year, new home, new challenge, new everything! There will be many new things happening and many new things to be bought for the new home. You'd be surprised to see how empty our new home is. 

Let me get back to you with some more updates!

I think I'll write about my wedding in my next post(s).



Comments

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

Dim Sum di Lan Hua, Mercure Surabaya

Hari Minggu Nie dihabiskan dengan santai dan santai. Pagi hari ke gereja GBI Alfa Omega, as usual, yet receiving unusual message. Nie belajar sesuatu yang simple, tapi meaningful, yaitu menjadi garam. Wah, bagus banget deh ceritanya! Nie akan post sharingnya soon!

Tidak seperti biasanya, kali ini Nie akan bikin review resto yang Nie kunjungi hari Minggu siang kemarin!

Bersama Stefy, Nie makan siang di Lan hua Chinese Restaurant (di dalam Mercure Hotel Surabaya). Sebenarnya kunjungan ini atas rekomendasi Mas Chan-Chan, yang bilang kalau Dim Sum di tempat ini MurMer (baca: Murah Meriah).

Kami datang sekitar pukul 13:00. Suasana padat merambat (kayak lalu lintas aja!), maksudnya biar ramai tapi tetap ada tempat duduk. Kami duduk di bagian depan, pojok, cukup dekat dengan kassa dan dapur. Tapi suasana nyaman dan tenang. Kalau orang Belanda bilang "gezellig!" (Location: 9)

Pelayan cepat tanggap dengan kedatangan kami. Setelah memesan chinese tea (mereka punya 3 jenis Chinese Tea: O…