Skip to main content

Dining with the Stars: Seinpost (the Hague)

My hesitation to update this blog has finally come to an end. We have to thank SeatMe.nl that has organised this event called Dining with the Stars.

Dining with the Stars is a week event that is going on in the whole Netherlands. This event offers an 'affordable' price to eat out at any michelin star restaurants in the Netherlands.
For Dinner = 50 Euro (5-course meal)

For Lunch = 40 Euro (4-course meal)

Without further discussion, my housemate, my boyfriend and I signed up for this event. We reserved the seat 3 days in advance. And guess what, it was almost fully-booked in all restaurants in the province of south-holland! We actually wanted to eat out on the weekend, or at least thursday evening, but no hope! Thank the gods of delicious food, we could score 3 seats on Monday evening in Seinpost, the Hague.

We arrived on time at the restaurant, nicely dressed, because we thought, you wouldn't be allowed to enter if you weare jeans and t-shirt. So, there we were, handsome and pretty, hungry stomach. The waiter (or probably the maître d') welcomed us. He knew my name! And he knew that I put on the online reservation form that I might come with an extra person (which didn't happen).



Our coats were taken and we were seated in a table not that far from the entrance door.

In a blink, another waiter came to offer us an aperitivo (welcome drink). We ordered some white wine.

And the adventure started! Here are the excellent food served to us.

The first menu was more like a nibble or pre-appetizer: two crips topped with creamy herring and mashed spinach and feta cheese.
The appetizer: Amuse (Mussels, Thai-curry, and mango chutney)

The main courses:

  • Grilled seafood bouillabaisse sauce, reduction of red mullet, vegetables Provencal manner

  • Filetted Sea Bass fish with wild mushrooms and snow peas

  • Haddock crusty bread with mashed white beans, sherry vinaigrette, cabbage, Paletta of Iberico pig, Perfumed with 30 years old Amontillado sherry

  • Sautéed skate with Jerusalem artichoke, macadamia, veal, hazelnut butter, rice vinegar, chives

  • Roasted guinea fowl with lukewarm sprout salad, bacon, dressing coq au vin, potatoes au gratin

  • Caramelized apple served with pastry, homemade vanilla ice cream, and whipped cream.

two crips topped with creamy herring and mashed spinach and feta cheese.

look how tiny they are!

Amuse (Mussels, Thai-curry, and mango chutney)

Grilled seafood bouillabaisse sauce, reduction of red mullet, vegetables Provencal manner

Sea Bass fish with wild mushrooms and snow peas


Haddock crusty bread with mashed white beans, sherry vinaigrette, cabbage, Paletta of Iberico pig, Perfumed with 30 years old Amontillado sherry

Sautéed skate with Jerusalem artichoke, macadamia, veal, hazelnut butter, rice vinegar, and chives


Roasted guinea fowl with lukewarm sprout salad, bacon, dressing coq au vin, potatoes au gratin


they are served on table, adding the food experience


Caramelized apple served with pastry, homemade vanilla ice cream, and whipped cream.


As this is our first time to dine in a one-michelin star restaurant, we are really impressed.
All the food are well-cooked, tasted so good (despite the myth that western food is often tasteless), and combined with good service and cozy atmosphere.

Also, despite the myth that michelin star food are so tiny that it doesn't fill your stomach, it is wrong! We went home feeling satisfied and happy!

In the rules, it is written that for dinner, we will get 5 course meal. Seinpost has added 2 extra meal for the guests. So, it's definitely a plus!

On the table, there are some items that made the eating exprience even better: bread, butter, salt and pepper (not the usual salt and pepper. these salt and pepper tasted different), and olive oil.

The only point for improvement is to have the food come at the same pace. We had to wait more or less 15 minutes from food number 4 (Haddock crusty bread) to food number 5 (Sautéed skate). We waited so long that we thought we were soon having dessert. And personally, I actually would like to have a little bit more space with other tables; imho, it was slightly too close to each other. But my housemate said "this is holland!"

Yeah, he's right. No way you would see a spacious restaurant with one kilometer distance between tables at restaurants in the Netherlands.

So, it was my maybe-once-in-a-lifetime experience dining with the stars.

Go to Seinpost website to find out about this restaurant.



Interesting fact: an Indonesian student from Petra University, Surabaya has ever done internship in this restaurant for a year.

Comments

dr. B said…
omaaaa mau!!! looks so yummy and TINY LOL

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

New Chapter: Different Focus

Tahun 2017 adalah sebuah halaman baru dari perjalanan hidup saya. Saya menikah di tahun 2012, memiliki anak pertama di tahun 2014. Bukan, saya tidak sedang mengumumkan hadirnya anak ke-2 (apalagi suami kedua 😜) seperti yang dipikirkan banyak orang. Saya ingin menceritakan keputusan besar yang saya ambil akhir tahun lalu.
Tahun lalu, tepatnya di bulan Desember, saya memutuskan untuk resign dari jabatan saya sebagai Head of Marketing di sebuah perusahaan retail terkemuka di Indonesia dan mengalihkan fokus saya untuk lebih menjadi seorang Mama untuk anak saya. Keputusan ini memang cukup mengejutkan, bahkan bagi saya sendiri, tetapi langkah ini adalah suatu keputusan yang sudah lama harusnya saya ambil.
Saya adalah seorang wanita karir, heart and soul. Bekerja adalah bagian hidup saya yang sudah ditanamkan dari muda. Waktu saya masih duduk di sekolah dasar, di saat liburan sekolah, dimana banyak teman yang berlibur, saya sering 'berlibur' di perpustakaan atau kantor di tempat Mama …