Skip to main content

Senz Umbrella: finally, a product that makes sense!

If you live in the Netherlands, are frustrated with the weather, and think that umbrella is just hopeless, you are just like me! Until I found Senz Umbrella, the famous, strange umbrella that works well against strong wind.

Well, I was very proud and positive about this umbrella, until it was broken 2 weeks ago. I wouldn’t blame the product, though, because the wind was too strong, coming from many different sides.



When my umbrella was R.I.P, all I could do was sobbing inside. It wasn’t an easy decision to buy this umbrella. Due to the abnormal price for one piece of mini umbrella, I had to think a lot before buying it; but finally I bought it!

I was overly positive about it. I promoted to my colleagues who had frustration about their broken umbrella. But not after 2 weeks ago! I was sad and regretted my decision buying this too expansive umbrella, yet still broken in the end.

As a social media geek, I thought, hmm,.. let’s try to find Senz Twitter or Facebook account. Just for fun, I googled Senz’ Twitter and Facebook account, and I found them! I tweeted about my problem, and they replied (quite quickly!). And see the picture below:


YES!! I am going to get a replacement, a new Senz umbrella!!

All I had to do was to send the pictures of my broken Senz (luckily I didn’t throw it away. I guess it was because I was still hoping that I could fix it somehow) to the customer service e-mail address.

Within 2 days, I got a reply saying that I should be able to show my receipt, as it is the warranty certificate of Senz. WOOoot?!

I was quite upset, because first I didn’t know that receipt serves as warrant certificate. No one told me when I bought it at de Bijenkorf (or did it say on the product information attached with the product? If you have Senz please check to confirm). And I bought it almost 2 years ago!

Well, I didn’t hope too much. I thought, most Dutch companies don’t really do replacement and nice things for the customer after all. So I wrote back: “thank you. I didn’t keep the receipt though; but I hope that I could still receive a new senz umbrella, as it was tweeted to me. It would be very nice.”

I was sad.

Last weekend, I was umbrella-less, and it was pouring very hard.

This morning, the sky showed some indication that it’d be raining. And again, I was umbrella-less. I thought: I might just buy a cheap Hema umbrella later in the evening.

Yet, not long after that thought, I got an e-mail from Senz.
And this is Senz' replied I received this morning. Some details have been hidden due to privacy reason :)


So now it is the real YES! I just used the coupon to buy myself a new mini, blessing of the rain, Senz umbrella.

Thank you Senz! You have definitely exceeded my expectation.

And for you who own (or who want to buy one) Senz umbrella, here are some tips to keep it safe and to be prepared if it is broken:

  • When you know the wind is too strong (especially when the weather forecast says the wind is level 7), just don’t use the umbrella. This is how I got my Senz broken.


  • Open it carefully. A friend of mine got his switch button broken because he pushed it too hard when trying to open the umbrella (too bad he threw his umbrella away already)


  • Keep the receipt! I was lucky that I still got the replacement, but for next time, just keep the receipt, as it serves as warranty certificate.


  • Be patient and be positive about social media. Some friends were laughing at my effort, but yay, I prove them wrong!


  • And marketing tips, as I am a marketing person myself, try to do just like Senz. In the era of social media, people are constantly talking about your brand. What you’ve got to do is to talk back and exceed their expectations.

So, well done Senz!

For more info about the product go to Senz Umbrella website

Comments

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

New Chapter: Different Focus

Tahun 2017 adalah sebuah halaman baru dari perjalanan hidup saya. Saya menikah di tahun 2012, memiliki anak pertama di tahun 2014. Bukan, saya tidak sedang mengumumkan hadirnya anak ke-2 (apalagi suami kedua 😜) seperti yang dipikirkan banyak orang. Saya ingin menceritakan keputusan besar yang saya ambil akhir tahun lalu.
Tahun lalu, tepatnya di bulan Desember, saya memutuskan untuk resign dari jabatan saya sebagai Head of Marketing di sebuah perusahaan retail terkemuka di Indonesia dan mengalihkan fokus saya untuk lebih menjadi seorang Mama untuk anak saya. Keputusan ini memang cukup mengejutkan, bahkan bagi saya sendiri, tetapi langkah ini adalah suatu keputusan yang sudah lama harusnya saya ambil.
Saya adalah seorang wanita karir, heart and soul. Bekerja adalah bagian hidup saya yang sudah ditanamkan dari muda. Waktu saya masih duduk di sekolah dasar, di saat liburan sekolah, dimana banyak teman yang berlibur, saya sering 'berlibur' di perpustakaan atau kantor di tempat Mama …