Skip to main content

Being married, being nosy and being pregnant


After more than 3 months of being a wife, I would say there are ups and downs. I would say, I enjoy it most of the time, but there are times when I really feel like strangling someone – this has to do with the second and third parts of the titles (I will come to that later).

Well, being married means spending the rest of your life just with one person – and that starts at home. Living in home just with the two of us – thank God for this! – we spend most of our time watching DVD or cooking at home. I don’t know whether this is a post honey moon period, or is this something that we enjoy. But the point is we love spending time at home.

Mr. S (well, let’s call him that from now on, as calling him Bang Tepy wouldn’t do him any justice anymore) is working more than 8 hours a day. And he is mostly mobile. So, when it is time to come home, he savors every minute of it – watch TV (especially football highlights or any random football programs, which I hate so much – well I come to that in my next post), nibble, read his comics, and snuggle with me J As for me, I don’t mind staying at home, but I like going out too. In the past, Stefy had been exhausted with my schedule, by now he is used to it.

We love all the things that we do together, BUT, we, or personally I, do not enjoy the household activity. It is tiring! After working the whole day, and we still need to wash dishes (we love the cooking part, but not the cleaning up part), hover the house, water the garden, fix broken things, and the list goes on.

A fight or two has happened, but well, despite some downs, we enjoy being married.

This brings us to the second and the third topics I’d like to whine. If you haven’t heard, Indonesians are very nosy citizens. Oh my goodness! How often have I met people, some of them are random people, like my mom’s colleague or my mom’s old friend, or my classmates from high school – and the first thing they would ask after they know I just got married: ARE YOU PREGNANT? Or if they already know that I am not pregnant, the question will be more interesting: WHEN ARE YOU GOING TO GET PREGNANT?

Give me a break, people! Do you also want to do how we did it? How often? Where?

Well, in fact, Mr.S’s friends are THAT nosy. They shared with each other the ‘process’ of how the husband knocked down the wife. YES, that scary! I made Mr. S swear he would never ever do that!

So, despite being happily married, I dislike people’s nosiness to investigate my fertility. But I was told, that's how people around here is. 

So, if you must know whether I am pregnant, No, I am not. Do I want to? Yes, one day. Not in the near future :)

Comments

bulan said…
LOL.. welcome to my world :D #loh, dont worry after 2 years people do not that noisy anymore, but afterall, i dont want to know what they talked about me and my fertility behind me :p
Anonymous said…
It's me again :) the one who loved your "i don't give a damn attitude" lolz

I've been married for 5 going 6 years now, and first few years was kinda filled with the same stupid question you experienced yourself, the pregnant kinda thing.
I don't hear them quite much lately :)

Btw, ni fenny, your ex co-worker in one of isp company :)

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

New Chapter: Different Focus

Tahun 2017 adalah sebuah halaman baru dari perjalanan hidup saya. Saya menikah di tahun 2012, memiliki anak pertama di tahun 2014. Bukan, saya tidak sedang mengumumkan hadirnya anak ke-2 (apalagi suami kedua 😜) seperti yang dipikirkan banyak orang. Saya ingin menceritakan keputusan besar yang saya ambil akhir tahun lalu.
Tahun lalu, tepatnya di bulan Desember, saya memutuskan untuk resign dari jabatan saya sebagai Head of Marketing di sebuah perusahaan retail terkemuka di Indonesia dan mengalihkan fokus saya untuk lebih menjadi seorang Mama untuk anak saya. Keputusan ini memang cukup mengejutkan, bahkan bagi saya sendiri, tetapi langkah ini adalah suatu keputusan yang sudah lama harusnya saya ambil.
Saya adalah seorang wanita karir, heart and soul. Bekerja adalah bagian hidup saya yang sudah ditanamkan dari muda. Waktu saya masih duduk di sekolah dasar, di saat liburan sekolah, dimana banyak teman yang berlibur, saya sering 'berlibur' di perpustakaan atau kantor di tempat Mama …