Skip to main content

Recap

It's been a while that I have really shared my story in this blog. Feel ashamed that I haven't taken care of it very well.

Another cliche excuse: work and school

But if you ask how my life has been, I would say it's been great. Great doesn't mean I ain't have any problems or circumstances that make me cry or angry; but problems have made me a better person (like the wise man always says).

As some of you may remember, that money has always been my issue. I don't know why God hasn't taken away this thorn from my life. Anyway, this has been the very 'interesting' problem; also now. But, thank God and to Bang Tepy (also my friends) that I now can handle it differently. I can surrender to God (cos He gives and takes away, rite?) and accept help from Bang Tepy and some friends (I used to refuse helps, even from Bang Tepy).

No, it's not yet over, the thorn is still there; but now I can smile and think positively when my bank account shows one digit number only.

Apart from that, my life has been blessed with so many great things. This time I am no longer separated from Bang Tepy. We often cook together (almost everyday, I suppose) cos we live very close to each other. I now have a jogging partner (who has been unfaithful for once in a while :P). In short, he makes my life happier.

School stuff has made me suffered for a while (it is still now); but soon I will have my thesis done and will do my defence. In september I will be Nathania Limanto B Comm, MICM. I have been quite good in this school: no resits, averagely good grade, and moving to the right direction to finishing my thesis. I pray that my thesis would be as satisfying for me as it is for Nuffic - my client for this thesis.

Another update is I am going to stay working at Nuffic HQ for another 4 months, helping them organising a massive education event, supported by European Commission, in November, in Thailand. Yay, I'm going to Thailand!

Still related to work stuff, my friends and I are now developing a travelling and culinary forum: deliopedia.com. We have a very big dream about this site. Please do visit, participate, and if you have any ideas, comments or thoughts, please contact me or leave your msg on Deliopedia.com

Final update, I am looking for a house to move in together with Herdian and Bang Tepy. There is one that we are now thinking about, talking about and praying for; hopefully it would be it. but if you know any house that we can rent, please let me know :)

So, that's all folks!

Have a nice (summer) time or holiday.

Comments

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

Dim Sum di Lan Hua, Mercure Surabaya

Hari Minggu Nie dihabiskan dengan santai dan santai. Pagi hari ke gereja GBI Alfa Omega, as usual, yet receiving unusual message. Nie belajar sesuatu yang simple, tapi meaningful, yaitu menjadi garam. Wah, bagus banget deh ceritanya! Nie akan post sharingnya soon!

Tidak seperti biasanya, kali ini Nie akan bikin review resto yang Nie kunjungi hari Minggu siang kemarin!

Bersama Stefy, Nie makan siang di Lan hua Chinese Restaurant (di dalam Mercure Hotel Surabaya). Sebenarnya kunjungan ini atas rekomendasi Mas Chan-Chan, yang bilang kalau Dim Sum di tempat ini MurMer (baca: Murah Meriah).

Kami datang sekitar pukul 13:00. Suasana padat merambat (kayak lalu lintas aja!), maksudnya biar ramai tapi tetap ada tempat duduk. Kami duduk di bagian depan, pojok, cukup dekat dengan kassa dan dapur. Tapi suasana nyaman dan tenang. Kalau orang Belanda bilang "gezellig!" (Location: 9)

Pelayan cepat tanggap dengan kedatangan kami. Setelah memesan chinese tea (mereka punya 3 jenis Chinese Tea: O…