Skip to main content

My Little Journey to the Future

As promised, here is the full version of my journey in Indonesia:

There is not much to share if we are talking about my trip back to Indonesia, because the major thing I did was spending my time with my family. I arrived in the beginning of December, one day after Stefy was pronounced 'graduated!" from NHTV Breda. So it was a huge relief for us. We were cheering and singing happily in our flight. We couldn't sleep at all!

Since we'd arrived, until the first week of January 2010, I spent my time with my family. We went to Bali, Central Java and Jogjakarta. It was really fun! Of course because I went with my family, but also because I'd not been to these cities in ages. I remember the last time I visited those cities was when I just graduated from High School; it was like 8 years ago!!

There were some time when I also spent my holiday with my friends. Unfortunately I didn't have much time. I only went out with each group of friends only once! So with highschool group, I went to to visit wedding exhibition (NOT FOR ME!! :P) and had lunch. With my 'crazy' friends, we went out to have dinner at XO Suki. With another group of highschool friends, we went out to watch movie. Now I realise that I really didn't spend much time with my friends. Oops, my apology for that. I don't know why I was so clingy with my family this time. '

What I could say a lot about my trip this is how this trip has altered my future plan. It is interesting, really, how I see my future differently after this trip.

The first changed plan is that I am going back to Indonesia faster than I've planned. I was thinking of 3 -5 years, but then, I deceided to go home a little earlier - less than 3 years hopefully. There are so many reasons why I would do that. First is because I have to help my boyfriend to run his business. It is quite urgent, because the sooner is the better. Second is because I cannot be apart from my little sister any longer. You know, I had never ever cried when I said goodbye to my family in the airport. This time, I messed up! I cried a little in the airport, and was still crying (inside) in the plane, aaannnd, when still crying (as in water eyes and nose) in the train on the way back from Schiphol to Den Haag. Gosh, I was rubish this time!

So, that's the first changed plan.

Another changed plan is related to our wedding. I cannot share yet what the final decision is, because it is still changing every day. LOL :P But the good thing is it is approaching :) so we will no longer give you uncertain answer. We will get married soon. I have already designed the wedding invitation. I have contacted some pre-wedding photographers in Holland (yes, in Holland, because in Indonesia, pre-wedding photography is haram (forbidden by particular religious law)! :P). I have thought about the content of the wedding itself, and I am ordering preparation book to get married in Amazon.

See?! we are moving to the right direction.

And finally, the change I am working on is myself. This topic will be covered in the next post (I hope).

So, that's all folks!

Comments

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

New Chapter: Different Focus

Tahun 2017 adalah sebuah halaman baru dari perjalanan hidup saya. Saya menikah di tahun 2012, memiliki anak pertama di tahun 2014. Bukan, saya tidak sedang mengumumkan hadirnya anak ke-2 (apalagi suami kedua 😜) seperti yang dipikirkan banyak orang. Saya ingin menceritakan keputusan besar yang saya ambil akhir tahun lalu.
Tahun lalu, tepatnya di bulan Desember, saya memutuskan untuk resign dari jabatan saya sebagai Head of Marketing di sebuah perusahaan retail terkemuka di Indonesia dan mengalihkan fokus saya untuk lebih menjadi seorang Mama untuk anak saya. Keputusan ini memang cukup mengejutkan, bahkan bagi saya sendiri, tetapi langkah ini adalah suatu keputusan yang sudah lama harusnya saya ambil.
Saya adalah seorang wanita karir, heart and soul. Bekerja adalah bagian hidup saya yang sudah ditanamkan dari muda. Waktu saya masih duduk di sekolah dasar, di saat liburan sekolah, dimana banyak teman yang berlibur, saya sering 'berlibur' di perpustakaan atau kantor di tempat Mama …