Skip to main content

My ABG time

Speaking of ABG, Alay, or Ababil (ABG Labil), or the proper word is teenagers, makes me recall of my puberty. Who am I 10 years ago (or more)?

If I should define the young version of me in one sentence, I would say that I was a geek who tried so hard to fit in and be one of the popular elite but got crashed in the midst of the journey of finding the true identity and since then became sort of a downer.

Thank God, I can now happily see myself as a geek and be proud of it. I am happy with my own fashion, my point of view, my opinion, and my belief.

And I am sooo glad that my little sister did not try to fit in. My mom and I have always been encouraging her that it is okay to be different. Because back then, my mom might be still immature about how to handle her new teenager. So, she didn't realise that my failed attempt to fit in had a big impact to my puberty and my early 20s.

So, enough about who I was. Let me tell you how I was by sharing my music, movie, or other interests.

1. Catchy song yet improper girl/boy band


Like the song, hate the group (they were just the karaoke girls


Loveee the group members (esp. Teuku Ryan), love the song

2. Imitating the girl/boy band

These are two of the many songs that I knew the dance by heart :P *embarrassed*





3. Swapping diary book (thus other people could fill it in. And it was very important to give it to your favorite boy at school. I never had the guts to give it to my favorite boy. But my friends did it once for me :P) *double embarrassed*

4. I hated girly stuff. I only would wear trousers, not-so-tight t-shirt/shirt, and jeans. Never wore any make-up but a bit of mosturizing cream (I had to because of my dry skin) and lip therapy (because of my overly dry lips).

5. I heart Michael Owen. He was my first, imaginary, love :P

6. The first concert I went to was the one of One Way Band - yes, indeed, the drummer that I had mentioned before in this blog, played (and is still playing) in this band.

7. I had always wanted to smoke, but never dared.

8. I had ever committed suicide, but it failed - THANK GOD! (I told ya I was a downer)

9. Some soap operas I loved were Shangrilla, Abad 21, Noktah Merah Perkawinan, dan Doaku Harapanku.

10. My grandma and I loved watching Spanish soap opearas together. We loved Casandra, Maria Mercedes (and some other soap with Thalia in), and Carousel.

11. I "dated" for the first time when I was like 13 years old? It lasted for 2 months :P

12. The movie that I loved, and still do now, was 10 Things I Hate About You. First, it was because of the poem in the end; second, it was because of Heath Ledger.

13. Called my favorite radio station (it was EBS FM or Istara FM) and requested songs, shared stories (alias curhat), or joined some quizzes (which I had never won) :P

14. Finally, the big fun is my current fiancee was back then my biggest enemy :P I even have sworn that I would never say Hi to him. Look what is happening to me now! :D

Any similarities with your memories being a teenager?

Comments

a.k.a. Nez said…
"back then, my mom might be still immature about how to handle her new teenager" --> somehow I felt the same way about my mom (which also made me feel guilty, hiks sorry mom :[ ). luckily my lil sister is now doing better.

Ooh oma, no.5 is soo common rule for 90's ABG kayak kita2 :P (what is it with 90's ABG and pemain bola??!!) Imaginary love-ku dulu filippo inzaghi... duh... pliss deeeeh xD
ekalong said…
kayaknya Maria Mercedes dan kawan2 itu ga Spanish soap opera d.... Amerika Selatan gitu bukan si???
Ya kan, ya kan?

Salam kenal,

blog-walker ^_^

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

New Chapter: Different Focus

Tahun 2017 adalah sebuah halaman baru dari perjalanan hidup saya. Saya menikah di tahun 2012, memiliki anak pertama di tahun 2014. Bukan, saya tidak sedang mengumumkan hadirnya anak ke-2 (apalagi suami kedua 😜) seperti yang dipikirkan banyak orang. Saya ingin menceritakan keputusan besar yang saya ambil akhir tahun lalu.
Tahun lalu, tepatnya di bulan Desember, saya memutuskan untuk resign dari jabatan saya sebagai Head of Marketing di sebuah perusahaan retail terkemuka di Indonesia dan mengalihkan fokus saya untuk lebih menjadi seorang Mama untuk anak saya. Keputusan ini memang cukup mengejutkan, bahkan bagi saya sendiri, tetapi langkah ini adalah suatu keputusan yang sudah lama harusnya saya ambil.
Saya adalah seorang wanita karir, heart and soul. Bekerja adalah bagian hidup saya yang sudah ditanamkan dari muda. Waktu saya masih duduk di sekolah dasar, di saat liburan sekolah, dimana banyak teman yang berlibur, saya sering 'berlibur' di perpustakaan atau kantor di tempat Mama …