Skip to main content

the 66th independence day of Indonesia

If you didn't know, last week was the 66th independence day of Indonesia. Merdeka!

Being abroad, I didn't celebrate it at all, really, but I was really involved in many different tweets around this topic. I was trying to find the best outfit to show that it was my independence day celebratory attempt, but alas, I couldn't find any red top to go with my white jeans (and no, I am against red trousers).

Thus yes, I wasn't very nasionalist, but,.. having said that, my interest of Indonesia, specifically Indonesian politics has grown stronger every day.

It all started in 2009, when the recession struck almost every nation, and Indonesian seemed to be doing just fine. Sri Mulyani was the woman behind the new, tough tax regulation. Being the minister of finance at that time, she did a quite serious reformation in the ministry of finance.


I adored her effort and her vision to make Indonesian citizens to have trust in their government again. This is what was, and still is lacking. Are you familiar with a saying that went "if you want to make a difference start from you"? She really walked this saying; she walks the talk.

I have no respect to politicians, or basically anyone, who couldn't walk the talk, or who have big mouth, yet with no action. I prefer to see someone, who maybe starts from a little steps, but these little steps could make a big impact. And I guess that's what Sri Mulyani did. She made a small adjustment in her ministry, yet it made a huge impact to Indonesia, to the world, in fact.

And this has made even bigger impact to some mafia in Indonesia, who were not happy at all, and who could successfully made SBY (read: Susilo Bambang Yudhoyono) letting Sri Mulyani go - as the after effect of the Century case. What a pity! This scenario really made her perceived as the culprit.

To be honest, my respect to Sri Mulyani grew even stronger after seeing her being slaughtered during the Century meeting. Her bravery, courage and patience really made her appeared as the intellegence among the lost ones. I think I would break into pieces when I would be in her stead.

Luckily, some people, who have heart and integrity, knew what was exactly going on. And luckily, I met these people and they have become my close friends ever since - both online and offline ;)

Most of these "good guy" people are now getting ready for the next election in 2014. They believe fully in Sri Mulyani, as much as I do, and they are sure that Sri Mulyani can contribute more to Indonesia, by being the next president.

There are people, who currently doubt that she would be picked in 2014 (or some even doubt whether she is willing to be a president). But the choice is yours. You have a saying in this. Do you think she is capable or not? Why mind other people's business?

So, merdeka! Let us be free to make choices, and to contribute to better Indonesia. I am sure Sri Mulyani is not the only good person in Indonesia. I know for sure there are numerous Indonesian people who are good and who can make a difference. Support them, or even better, be one of them. Believe in them, or even better, believe in yourself.

Believe, that Indoensia, one day, will be better.

Comments

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

New Chapter: Different Focus

Tahun 2017 adalah sebuah halaman baru dari perjalanan hidup saya. Saya menikah di tahun 2012, memiliki anak pertama di tahun 2014. Bukan, saya tidak sedang mengumumkan hadirnya anak ke-2 (apalagi suami kedua 😜) seperti yang dipikirkan banyak orang. Saya ingin menceritakan keputusan besar yang saya ambil akhir tahun lalu.
Tahun lalu, tepatnya di bulan Desember, saya memutuskan untuk resign dari jabatan saya sebagai Head of Marketing di sebuah perusahaan retail terkemuka di Indonesia dan mengalihkan fokus saya untuk lebih menjadi seorang Mama untuk anak saya. Keputusan ini memang cukup mengejutkan, bahkan bagi saya sendiri, tetapi langkah ini adalah suatu keputusan yang sudah lama harusnya saya ambil.
Saya adalah seorang wanita karir, heart and soul. Bekerja adalah bagian hidup saya yang sudah ditanamkan dari muda. Waktu saya masih duduk di sekolah dasar, di saat liburan sekolah, dimana banyak teman yang berlibur, saya sering 'berlibur' di perpustakaan atau kantor di tempat Mama …