Skip to main content

Rambling about nothing (or maybe about something)

Today I felt so ill that I called the office and asked to have a day off. Gosh, my head was spinning. My body is aching. I don't know what to blame: the weather, my low antibody, or poor intake of food.

Instead of moaning, I guess I will write some aimless post that maybe can cheer both of us up: you happy to know my stories and me happy to can write something. Deal?

Okay, where to start?

Let's start with my current situation. No, not the ill, weak condition I am in now; but the current job hunting situation. Like Dita, I am too now searching for a job. I am currently doing an internship at Nuffic, but I will soon be gone. The project will be finished and so will my contract.

Job opening websites like LinkedIn, Undutchable, Monsterboards, and also Twitter have been my regular destination when I am online (especially to Twitter :P). I also visited the (so-called) biggest Job Fair in Holland, which turned out to be smaller that it'd always been, with much less exhibitors (definitely less than what they advertised. Sigh,...)

Althooough, it was such a miracle for me that I happened to meet the right people at the right time. I had some nice conversations with the exhibitors, we exchanged business cards with my CV :) and, now fingers crossed!

Yet, I will soon have little holiday in December. I guess (hopefully), I deserve it. After 1.5 years working very hard - to survive the sleepless nights, the tons of books I have to read, and very less social activities that I could attend to - I graduated! Thus, if you don't see me around at social media between December - January, you know I am not being kidnapped by fake secret agent (oops, the effect after watching Shooter last night) :P

Hm,.. what else do you wanna know? Marriage? hahahahha,.. no no no no, it's still faaaar from being prepared. Don't trust any other third parties that pretend to know something about our plan to get married. No, no, no, it's still very raw. However, I have been doing some research about when to get married, where, the cost, and of course, the most crucial aspects for me: photography, songs (band), gown, and make-up.

I really don't know what to share anymore, so I will end my ramble with my story and little snapshot of watching Rihanna live on Nokia.com last Monday. I have to say, it ain't that good. It was faaaaaaaaaaar from being personal. We had to wait quite some time before the show started (it was planned at 9 PM CET, but it started aroun 9.10, without any warning or earlier notification).

Jamie Cullum had done similar thing some weeks ago. And I have to applaude mr Jamie Cullum for that. It was intimate, he talked to the 'audiences', and even chatted with the 'audiences'. He played the songs that were requested by the 'audiences'. Ah, in short, it was cool!

Anyway, in the end of the day, social media is about intimacy, a personalised conversation with your customer. Hahaha, now the social media expert is talking!!

Here is a snapshot of Rihanna live on Nokia.

Comments

Eunice said…
nia..cepet sembuh yah..banyak org sakit ni ya, because of the bad weather maybe... well.. enjoy your holiday thats coming really soon... =D

and once again, for both of us - good luck with job hunting...
Oma Nia said…
iyaaaaa, ntar share pertemuan di undutchable gmn ya? aku daftar, tp dibilang dah penuh. dan katanya bkl ada di den haag jg

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

New Chapter: Different Focus

Tahun 2017 adalah sebuah halaman baru dari perjalanan hidup saya. Saya menikah di tahun 2012, memiliki anak pertama di tahun 2014. Bukan, saya tidak sedang mengumumkan hadirnya anak ke-2 (apalagi suami kedua 😜) seperti yang dipikirkan banyak orang. Saya ingin menceritakan keputusan besar yang saya ambil akhir tahun lalu.
Tahun lalu, tepatnya di bulan Desember, saya memutuskan untuk resign dari jabatan saya sebagai Head of Marketing di sebuah perusahaan retail terkemuka di Indonesia dan mengalihkan fokus saya untuk lebih menjadi seorang Mama untuk anak saya. Keputusan ini memang cukup mengejutkan, bahkan bagi saya sendiri, tetapi langkah ini adalah suatu keputusan yang sudah lama harusnya saya ambil.
Saya adalah seorang wanita karir, heart and soul. Bekerja adalah bagian hidup saya yang sudah ditanamkan dari muda. Waktu saya masih duduk di sekolah dasar, di saat liburan sekolah, dimana banyak teman yang berlibur, saya sering 'berlibur' di perpustakaan atau kantor di tempat Mama …