Skip to main content

Beyond My Limit

Blind man cannot lead another blind man. Indeed.
This theory also applies to education: how could you teach me about communication management, if you don't have a good communication management?

I am utterly disappointed with the way I have been treated lately at my university, the Hague University, Holland. It is towards the end of the course of Master of International Communication Management. Both students and lecturers are busy prepaing the thesis, or what we call here Communication Advice module.

The new course manager was very nice to let the students pick the first and second supervisors they want to have for guiding them for the Communication Advice module. I picked my favorite teachers: Amanda and Suzan.

After some confusing information and emails about the Communication Advice module coming from the course manager, we finally got the supervisor line up last week. Too bad, I didn't get the supervisor that I asked for.

Disappointed, indeed, but I tried to be open for this new supervisor. I went to see the course manager to ask his opinion and reasons why I was put under this new supervisor. The first thing he said was blaming me for complaining about the supervisor line up.

Not only that, he said that he had tried his best to cater all the needs of the students, thus I should be happy with what I am having. Since it was not my point, I tried to explain that I didn't want to complain; I merely wanted to ask why and who this supervisor is (coz I have never worked with him before).

But he didn't give me a chance to speak and always cut my sentence. After some attempts to talk to him, I gave up. I walked out from his office furiously. Not because I wasn't granted what I requested, but because he didn't want to listen to me at all! (apparently I am not the first person being treated this way :( )

Today, the NEW lecture line up came up. He said the previous one was not final and this one is the better version with him trying to make everybody happy. "Now, I am sure you are happy with these results." He wrote.

And again, he left me with disappointment. This time even worse: my name was not on the list.

Even worse, he said that information and emails that he had sent around previously were not valid; and we supposed to throw them away and replace with the 'new' information he attached in the new email.

I begin to worry with the course I am doing right now. Is he credible? Is this course reliable? Will I graduate? Will I have the right supervisor that fits with my topic, not the supervisor that he suddenly assigned for me just because he had forgotten me (or maybe he hated me)?

I guess I have to wait for his reaction today.

I am not even sure whom I have to rely on this time. Everything seems so wobbly and unsure.

Any suggestion for me?


Update 22 May 2009, 21:00 PM (GMT +1)

After waiting for quite a while, my course manager replied an resolved the problem. He said that he got my name mixed up with another student that has similar name. Honestly, I don't buy his excuse, but,.. whatever; it's resolved. I hope he's learned from his lesson. And I hope that I don't have to meet him again, to avoid any more problems.

Comments

the mouse said…
r there anybody who's havin the same problem? myb then u can go to his manager.. :p or tell/ask your current supervisor why does the course manager's system is so effed up..
Oma Nia said…
yes ulm, going to! i have never been so disappointed when i was in INHolland. altho they didn't have the best communication either. but this new cm, is unbelievable

Popular posts from this blog

Cerita lucu tentang Bra!

Bra or orang-orang Indonesia lebih akrab dengan sebutan be-ha.

Kayaknya lucu deh ngobrolin tentang bra! Asal ngobrolinnya masih dalam batasan norma-norma dan tidak mengandung dirty joking a la American Pie or eXtra Large (American Pie versi Indonesia).

Punya ngga sih pengalaman lucu seputar bra?
Nie ada!
Waktu masih duduk di bangku SMP, Nie punya temen sekelas yang rese abis! Ngga tau dia dikasih makan apa ama bonyoknya tapi dia usiiiil banget! Kejadian yang paling Nie inget adalah si cowok ini, anggap aja namanya Budi, melakukan hal saru (porno) menurut pandangan anak SMP.

Hari itu hujan rintik-rintik (yaiks, kayak apa aja!). Heheheh,.. ralat! Hari itu Budi duduk tepat di belakang Nie. Budi lagi bangga akan penggaris panjangnya yang didapat dari ayah dan bunda (walah,.. opo seh!). Trus, di kala guru sedang menerangkan dengan seriusnya, tiba-tiba! Ctaaarrr!!!

Si Budi menggunakan penggaris panjangnya untuk menarik tali BH (waktu itu masih pake mini set) Nie dari belakang! Itu adalah kejad…

Korban Gagal Move On

Sudah lebih dari 1 bulan semenjak saya mengunggah tulisan saya lagi di Facebook dan blog, atas dukungan Ega. Dan sudah lebih dari 1 bulan juga saya absen nulis. Well, janji tinggallah janji.

Tapi lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali, right? Daripada kita off topic, mendingan saya ceritakan alasan saya tiba-tiba menghilang dr dunia socmed. Well, bukan menghilang, tp lay low. Tp ada temen yang sampek nyangka saya deactivate account gara-gara jarang eksis.

Sejak sebelum lebaran, saya diminta boss untuk bantuin mengecek budget marketing untuk tahun depan. Well, how hard can it be? Boss bilang saya disuruh ngecek semua angka match up dan itung2annya bener. Ok sip!

Ternyata job description 'membantu' itu sangat ambigu, sodara-sodara. Yang ada, saya ikut mengerjakan budget itu dan semua teori akuntansi yang pernah saya pelajari dalam hidup, harus dikeluarkan.

Sayangnya, saya hampir tidak pernah belajar akuntansi. Waktu SMA, saya selalu bolos atau bahasa kerennya dulu &…

New Chapter: Different Focus

Tahun 2017 adalah sebuah halaman baru dari perjalanan hidup saya. Saya menikah di tahun 2012, memiliki anak pertama di tahun 2014. Bukan, saya tidak sedang mengumumkan hadirnya anak ke-2 (apalagi suami kedua 😜) seperti yang dipikirkan banyak orang. Saya ingin menceritakan keputusan besar yang saya ambil akhir tahun lalu.
Tahun lalu, tepatnya di bulan Desember, saya memutuskan untuk resign dari jabatan saya sebagai Head of Marketing di sebuah perusahaan retail terkemuka di Indonesia dan mengalihkan fokus saya untuk lebih menjadi seorang Mama untuk anak saya. Keputusan ini memang cukup mengejutkan, bahkan bagi saya sendiri, tetapi langkah ini adalah suatu keputusan yang sudah lama harusnya saya ambil.
Saya adalah seorang wanita karir, heart and soul. Bekerja adalah bagian hidup saya yang sudah ditanamkan dari muda. Waktu saya masih duduk di sekolah dasar, di saat liburan sekolah, dimana banyak teman yang berlibur, saya sering 'berlibur' di perpustakaan atau kantor di tempat Mama …